Oktatóink

Kobórné Tóth Éva -Fertőszéplak

12 éve tanulom és gyakorlom a jógát. Az általam tartott jógafoglalkozásokon szeretném megismertetni a résztvevőket a jóga áldásos hatásával, a belső egyensóéy megtartásának művészetével,. Szeretném csoporttársaimmal megtanítani, hogy a jóga nem csak egy sajátos keleti torna, amit sokan esetleg egyszerűen egyfajta tornává alakítanak.  Szeretem hangsúlyozni a foglalkozásokon a mozgás, a légzőgyakorlatok, a koncentráció egységét, s gyakorolni a pihentető befelefordulást , a meditációt.  Csoporttársaimmal együtt, hétről-hétre megtapasztaljuk, -a foglalkozást vezető személytől függetlenül-hogy a jóga adta energiával töltekezve könnyebben éljük hétköznapjainkat.

 

Koller Józsefné Zsuzsa-Fertőd

Több, mint 10 éve baráti hívásra jöttem el alőször a fetőszéplaki jóga órára. Már az első alkalom nagyon megfogott. Mióta mamgam is tartok jógafoglalkozást, igyekszem bővíteni az ismereteimet. Sokunknak vannak hát-és nyakfájdalmai, tartási hibákból eredő panaszai, ülőmunka miatti befeszült nyak és vállak, ezért nagy hansúlyt fektetek a gerinc gyakorlatokra, a nyújtás és lazítás összhangjára, a légzés segítő erejére. A gyakorlás végén kötelező relaxációt mindnyájan kedveljük , jótékonyan hat az idegrendszerre és feltölt energiával. Szívesen jövünk hétről-hétre, jól érezzük magunkat. Úgy gondolom, igazi közösséggé kovácsolódtunk, ahova várjuk az új érdeklődőket is. 

 

Dr. Beleni Otília-Fertőd

A jóga már 20 éve fontos szerepet tölt be az életemben. Még  a fertődi jógacsoport keretében ismerkedtem meg vele és a megszűnésekor  Fertőszéplakra jöttem át és váltam taggá.  Saját magamon is megtapasztaltam a jóga áldásos hatását, ezért döntöttem úgy hogy résztveszek a jógafoglalkozások megtartásában. A jóga foglalkozások alkalmával nem törekszem  egy bizonyos  irányvonal mentén haladni, inkább csak az együtt jógázás illetve a jógázás örömét szeretném kiemelni. Ezért sem tekintek magamra úgy , mint  egy oktatóra. A jóga egyszerűségére és nagyszerűségére szeretném csak felhívni a figyelmet illetve ezt megtartani. Minden korosztály számára nagyon hasznos, előképzettségtől függetlenül. Egy felfrissülési megújúlási folyamatot élünk át ebben a közel 2 órás foglalkozásban. 

 

Kámán László-Fertőszentmiklós

Első találkozásom e keletről származó tradícióval 13 évvel ezelőtt történt, amikor is különböző testi tüneteimre - az orvosok által nem találván magyarázatot - úgy döntöttem, hogy kipróbálom a jógát. Ez az összefonódás azóta is megmaradt. Budapesten számos jógastúdióban és jógaoktatótól volt szerencsém tanulni. Mesteremnek tekintem Gillich Istvánt és Toldi Csabát.
Számomra a jóga önmagunkba tekintés. Mindamellett, hogy javítjuk testünk hajlékonyságát, növeljük erőnlétét és állóképességét, csendesítjük tudatunkat - a jóga befelé fordulás, a belső egység irányába való tekintés és haladás. 
Nem véletlen, hogy az alapkellékek is mind ezt szolgálják: hasi légzés, elnyújtott kilégzés, rezdületlen tekintet, tudatosság a testérzetekre. Ez mind-mind arra szolgál, hogy a tudat hullámzásit lecsillapítsuk és a tó tükre tisztává váljék. Mert ekkor éljük át azt, amiért igazán jógázunk.

 

Locsmándi Erzsébet-Fertőszéplak

Zodiákus jegyemből adódóan mindig a harmóniát a békére való törekvést az egyensúly megtartását  kerestem.  
Ezek egyesülését a jógában találtam meg.  A jóga a test lélek szellem egységének megteremtéséről szól. 
Testi szinten a különböző Ászanák megtartásával szólítjuk meg a testet,  a gyakorlatok rákoncentrálásával. A legtöbb ászana testünk meridiánját stimulálja amelyek belső szerveinkre és mirigyeinkre is nagyon jó hatással vannak. Egészségünk kulcsának én ezt tartom. 
A lélek megszólítását illetve elcsendesítését a tibeti hangtálas relaxációval próbálom elérni.  A gyógyító erejű hangok a talpunk reflexzónáin keresztül végigáramolnak a testünkön a jóleső rezgések megszabadítanak a testünkben lévő görcsöktől és feszültségektől. 
Örülök ha az általam tartott jógán jógatársaim egészségesebbé, felszabadultabbá, vitalizáltabbá válnak.