Tanúhegyek Nyomában

November 28.-án gyalogtúrára utaztunk a Balatonra. A "Tanúhegyek Nyomában" egy teljesítménytúra, ami az országos tájfutóbajnokság része. A mi kis csapatunk (10 fő) természetesen amatőrként indult a sportrendezvényen. A rajtnál több útvonal közül is választhattunk (Választható távok: 40, 20A, 20B, 15, 10 km-es). Mi a 20A jelű túrát választottuk, melyet a Badacsonytomaji Általános Iskolában történt regisztráció után rögtön el is kezdhettünk.
A túra útvonala a következő volt: Badacsonytomaj Általános Iskola - Badacsony, Kisfaludy kilátó - Szigligeti vár - Szent György-hegy - Bazaltorgonák - Kaán Károly kulcsosház.
A 20 km alatt, három hegyet kellett megmásznunk ami 853 méter szintkülönbséget jelentett és erre mindössze 6 óra állt rendelkezésünkre. Büszkén mondhatom, hogy csapatunk 5 óra 25 perc alatt teljesítette a távot, amiért kitűzőt és elismerő oklevelet vehettünk át.
Két emberünk, nevezetesen Fekete Miklós és Andreas Jahn, úgy gondolták, hogy kipróbálják magukat és elindulnak a 40 km-es távon. Ez alatt 6 hegyet kell megmászni, 12 óra alatt, 1600 méteres szintkülönbséggel. Az utolsó hegyet, nevezetesen a Gulács-ot már sötétben teljesítik a túrázók. A saját teljesítőképességük határát feszegetve, sikerült a 12 órás szintidőn belül 11 óra 6 perc alatt teljesíteniük a távot. Hatalmas Gratuláció a teljesítményükhöz!