Éjszakai gyalogtúra 2020

2020. június 6.

Túrát teljesítők létszáma: 168 fő

Táv: 11 km

írta: Fekete Imre, túravezető


Hosszú idő után végre először rendezhetett sporteseményt egyesületünk. A koronavírus járvány miatt sajnos erre nem volt lehetőség, ahogy szinte semmi másra. Ebből kiindulva, már hetekkel a túra előtt is óriási volt az érdeklődés. Hetedik alakommal szerveztük meg az éjszakai gyalogtúrát a faluban és az érdekessége, hogy az útvonalon mindig egy picit változtattam. Nem volt másképp ez most sem. Mivel rengetegen jelezték érkezési szándékukat, próbáltam kerülni a forgalmas utcákat a faluban, ezért inkább egy nagy kört tettünk a falu körül. A távot 11 km-re sikerült becélozni. Előzetes megbeszélések alapján az idei táv után jobbnak véltük a szalonnasütést elhalasztani, ennek ellenére a hangulatra nem lehetett panasz. Remélem, hogy ezt már a többi eseményen meg tudjuk tartani!
Köszönet jár Honyák Gyulának, aki most már negyedik éve megvendégeli a csapatot saját pálinkáival, a Várhely utca lakóinak a vendéglátásért, valamit a túra lebonyolításában segítőknek!

A nyárra még két gyalogtúrát tervezünk, melyeken emeljük a távot és a tempót is egy picit:

20 km-es Gyalogtúra, Július 18. - Start: 15:00, Skanzen. Útvonal: Fertőszéplak-Hegykő-Sarród-Süttör-Eszteházy kastélypark-Fertőszéplak.

30 km-es Gyalogtúra, Augusztus 15. - Részletek később