Bemutatkozás

2011. szeptemberében történt Dominek Zoltán és Bogdán József kezdeményezésére az első összejövetelük a kastély udvarán. Kezdetleges „lépéseiket” a fertődi szakosztály oszlopos tagjai is segítették. Ezután kapták az önkormányzat segítségét, a hely majd helyiség biztosításával. 2013-ban aztán beléptek a Sportkörbe.

Az érdeklődők számának növekedésével megalakult az egyesületük, amit a szabadidő hasznos eltöltése céljából hoztak létre, Fertőszéplaki Baráti Íjászok néven. A névválasztás is tükrözi, hogy inkább barátias hangulatú edzéseket, összejöveteleket folytattak. A folyamatos érdeklődés és létszámmozgás után kialakult egy állandó alaptagság, ami jelenleg 15 fő. A csapat szombat esténként a kastély pincéjében kialakított pályákon, nyári időszakban az udvaron tarja edzéseit és az összejöveteleket.  Az FBÍ egy része jár az ország különböző pontjain rendezett íjászversenyekre változó sikerrel, de mindig eredményes szerepléssel.

Az FBÍ tagjai részt vesznek a falu sportéletében és egyéb rendezvényein bemutatókkal és utána az íjak kipróbálásának lehetőségét is biztosítva, a sport és hagyományőrzés népszerűsítését végezve a kicsik és nagyok örömére.