Bemutatkozás

Szakosztályvezető:                 Locsmándi Erzsébet

Tagok létszáma:             25-30 fő

Foglalkozások:               Minden szerdán 19:00-tól, 21:00-ig a  Művelődési házban.

Leírás: Fertőszéplakon a jógafoglalkozások immáron 17. éve zajlanak.Kis létszámmal indult, amely mostanra 25-30 főre bővült. A résztvevők szinte minden korosztályt képviselnek, általános iskolástól a nyugdíjas korig.

Ajánlott a megjelenés tehát, kortól nemtől függetlenül bárkinek.

A jóga egy nagyon régi tudományra visszavezethető gyakorlatok rendszere, amelynek több ága van, de mindegyik ugyanazzal a közös céllal rendelkezik, hogy az ember elérje a békét és a belső boldogságot. A jóga legfontosabb eleme a LÉGZÉS. A jógában a légzés, egyfajta kommunikációs kapu, a tudat és a tudattalan között. A "légzés tudományának" használata a következőkhöz vezet:

         -Életenergiánk megnövekedéséhez

         -Érzelmi állapotunk ellenőrzéséhez

         -Az elme koncentrációs állapotához

A jóga gyakorlatokat Ászanának hívják, amelyek lehetnek: álló, ülő, ill. fekvő helyzetűek. Azon túl, hogy testünk rugalmasságát hajlékonyságát, fizikai erőnlétünket javítja, hatást gyakorolnak belső elválasztású mirigyeinkre, belszerveinkre. Nagyon fontos tehát, hogy a gyakorlatokat helyes légzésritmusban végezzük, mert különben, csak tornázunk!

Elérhetőség: Kóborné Tóth Évánál és Locsmándi Erzsébetnél jógacsoport vezetőinél, vagy személyesen a foglalkozások elött.